Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink

Tapasztalat az építőiparban

MÉRNÖKI TERVEZÉS

Cégünk kiterjedt szakértelemmel rendelkezik a magas- és mélyépítési létesítmények, műtárgyak és épületek strukturális elemeinek egyedi tervezésében. Szolgáltatási körünkbe tartozik a családi- és társasházak tervezése, valamint az ezekhez kapcsolódó statikai vizsgálatok is. Ügyfeleinknek a legmagasabb színvonalú, testre szabott és biztonságos építészeti megoldásokat nyújthassuk.

MŰSZAKI ELLENŐRZÉS

Az építőipari műszaki átadás-átvételi folyamat a kivitelezés befejező szakasza, mely során az építési fővállalkozó (vagy más néven generálkivitelező) írásban biztosítja, hogy a kivitelezési munkákat a kivitelezői szerződésben foglaltak szerint és a kiviteli tervdokumentáció által meghatározott műszaki követelményeknek megfelelően hajtotta végre. A műszaki ellenőr ezen procedúra során az építtető érdekeit képviseli, és felhívja a figyelmet esetleges kivitelezői hibákra, pontatlanságokra, melyeket a laikus szem könnyen elkerülne.

FELELŐS MŰSZAKI VEZETÉS

Korlátlan felelősségteljes műszaki vezetést vállalunk építmények építése, szerelése, családi vagy társasházak építése során. Az építési területen végzett építési szerelési munkákat bizonyos kivételekkel a felelős műszaki vezetőnek kell irányítania az építési tevékenységről szóló 191/2009. (IX. 15.) Korm. rendelet szerint. A felelős műszaki vezető koordinálja a kivitelező építési tevékenységét, a vállalkozó alkalmazásában vagy megbízás alapján. Az építtető kérheti a kivitelezőtől felelős műszaki vezetőt.

ENERGETIKA

Napjainkban az energia területén kiemelt figyelmet kell fordítani az energiafogyasztás hatékony és ésszerű kezelésére. Cégünk szolgáltatásai közé tartozik az épületek energetikai tanúsítása és az előzetes energetikai számítások, melyek segítségével optimalizálható a fűtési és hűtési rendszerek teljesítménye. Az épületek hőveszteségéről és energiahatékonyságáról is részletes tájékoztatást adunk hőkamerás felvételek készítésével.

DRÓNOS FELMÉRÉS

A drón felmérés egy hatékony és sokoldalú módszer, amelyben a drónokat területek, tájak vagy objektumok részletes vizsgálatára, adatgyűjtésre és dokumentálására használják. Cégünk drón felmérésekkel is foglalkozik, ismerje meg, hogyan tudunk segíteni légi felvételeinkkel feltérképezésben, mezőgazdasági monitoringban és építési projektek felügyeletében.

TEVÉKENYSÉGEINK

Acél- és faszerkezetek,

rádiótechnikai tornyok tartószerkezeti elemeinek, alapjainak átfogó statikai vizsgálata, a kapcsolódó antennatartó adapterek egyedi tervezése vagy típusterv alapján történő adaptálása.

Vasbeton víztornyok, tornyok,

vagy a lapostetős épületek tetején található rádiótechnikai antennatartó szerkezetek elemeinek teljes statikai áttekintése, a kapcsolódó antennatartó adapterek egyedi tervezése, illetve típusterv alapján történő adaptálása.

Hidroglóbuszok

önsúlyos vagy kikötött víztornyok teljes statikai vizsgálata, a csatlakoztatott antennatartó adapterek egyedi tervezése, illetve típusterv szerinti adaptálása.

Kémények

oldalára szerelt antennatartó szerkezetek és a hozzátartozó alapozás teljes statikai vizsgálata, illetve a kapcsolódó antennatartó adapterek egyedi tervezése vagy típusterv alapján történő adaptálása

Családi- és társasházak

szerkezeti elemeinek (pl.: gerenda, oszlop, falazat, hidak, lemezek, alapozás, tetőszerkezet, koszorú) általános tervezése a meglévő építészeti tervek alapján. Általános kivitelezést is vállalunk a tervezéstől a kulcsrakész állapotig.

Megújuló energiaforrások,

mint például szélturbinák, kisméretű lakossági szélmalmok, napelemek, geotermikus energia kapcsolódó tartószerkezeti elemek, alapozás egyedi általános tervezése (engedélyezési és kiviteli terv szinten) vagy típustervek alapján történő adaptálás.

Csarnokok,

raktárak tervezése akár fából, acélból vagy vasbetonból.

Scroll to Top